Братята Юзеирови са започнали нов строеж на паметник на мястото на разрушения през октомври паметник на незнайния турски войн в поповското село Славяново. Това съобщи кметът Васил Стоилов, цитиран от "Дарик".

Двама работници са направили скеле и са започнали да изливат основите. Те са с почти същите размери като на съборения със заповед на кмета на Попово Людмил Веселинов незаконен паметник. До момента вече има изградени 30-40 сантиметра от новия строеж.

Стоилов каза още, че е научил от хората от селото за новия строеж, които са коментирали, че се „строи нов паметник на мюсюлманина".
„Трябва да ми донесат разрешително за какъвто и да е строеж, но такова аз не съм видял", добави още той.

"Изграждаме наш монумент в частния си двор", каза за Дарик Али Юзеиров. "Той ще е висок 2.99 метра. Ще представлява същата пирамида с полумесец отгоре и плоча с текст: „Българио, за тебе те умряха", заяви още Али Юзеиров.

ВМРО
Нов полумесец в Славяново няма да има.
Още...

"Това е наш двор и можем да строим каквото искаме под три метра, без нужда от разрешение", добави още той.

"Паметника посвещаваме на всички мюсюлмани, които са умрели за България, визирайки всеки дал живота си в тази страна", посочи още той.

Оказва се, че Юзеирови ангажирали за строежа на паметника на Незнайния турски войн безработни лица, разбира се без трудов договор.

„Може би искат да стават медийни звезди", предположи кмета на Славяново по повод повторното строителство на паметника. Той е категоричен, че това е провокация от страна на двамата братя.

Според Али Юзеиров откриването ще бъде на 26 ноември, когато е Курбан Байрама. По думите му адвокатите му са открили минимум 50 000 незаконни строежа в България и очаква да види дали те ще бъдат съборени и дали в страната ни ще продължи да има двоен стандарт.

Припомняме, двамата братя учредиха Мюсюлмански демократичен съюз, а Юзеир е и учредител на неправителствената организация "Български червен полумесец", чиято легитимност се оспорва от Българския червен кръст.