Граждани се събират на площад "Независимост" с искане за оставка на управляващите и главния прокурор за 63-ти пореден ден. Ситуацията в "Триъгълника на властта" в 19:00 ч. е спокойна, съобщи bTV.

Има струпване на полиция при сградата на Министерски съвет, а сутринта имаше плътен кордон от униформени около сградата на парламента, когато депутатите пристигаха на работа. 

КПП-та и проверки в "Триъгълника на властта" се очакват и на заявения голям протест този четвъртък, когато гражданите готвят нова обсада на бившия партиен дом.

Снимка 495427

Източник: БГНЕС

Полицията предупреди, че няма да допуска на площада лица с оръжие и забранени предмети. КПП-тата на площада ще са повече, а проверките ще са избирателни - на хора със съмнително поведение и с обемист багаж.

СДВР се готви за три протеста

СДВР се готви за три протеста

Очакват се две заявени и едно нерегламентирано събитие утре

От МВР твърдят, че на 2 септември не е имало насилие срещу протестиращи и че при охраната не са използвани частни гардове.

"Категорично заявявам, че МВР не използва такива лица и съдействието на охранителни фирми за обезпечаване на такива мероприятия. Всички следите комуникациите в социалните мрежи, така че сме длъжни да очакваме всичко", заяви комисар Радослав Стойнев от СДВР.

Около институциите в "Триъгълника на властта" ще има зони за сигурност, а полицейското присъствие ще е засилено. На площада няма да бъдат допускани лица, които умишлено са скрили лицата си, това не включва хората, които са с предпазни маски, казват от полицията. Няма да бъдат допускани и хора, употребили алкохол.

От полицията призовават хората на утрешния протест да търсят тяхното съдействие, ако забележат провокатори.

Главсекът: Боли ме, че правят полицаите на парцал и ги стискат за тестисите
Обновена

Главсекът: Боли ме, че правят полицаите на парцал и ги стискат за тестисите

"Трябва ли полицаите да ги е страх да си свършат работата?", пита той президента