Организацията "Запазете Бедечка" разпространи декларация по повод зачестилите спекулации за евентуалното партийно бъдеще на каузата на защитниците на парка в Стара Загора.

"Естествено формиралата се група "Запазете Бедечка" не се води, никога не се е водила и няма да се води от партийни или бизнес мотиви, амбиции и планове", посочват активистите. По думите им последните 5 години, в които групата всъщност е най-активна, били достатъчно красноречиви и доказващи партийната независимост и безкористната работа на организацията.

Общинари в Стара Загора отново се опитват да застроят "Бедечка"

Общинари в Стара Загора отново се опитват да застроят "Бедечка"

Експертен съвет: "Стройте там, където няма дървета"

В декларацията се обяснява, че "Запазете Бедечка" не е нито политическа формация, нито обикновенна група. "Каузата "Запазете Бедечка" представлява движение в защита на обществения интерес", посочват активистите.

Записването на групата като организация било с цел да бъдат улеснени евентуални юридически, административни и други подобни действия за запазване на парка и търсене на справедливост.

От организацията допълват, че групата не може да носи отговорност за пътя, който един или друг неин съмишленик е поел, нито за мненията и политическите пристрастия на такива членове.

11,85% са гласували към 17 ч. на референдума в Стара Загора
Обновена

11,85% са гласували към 17 ч. на референдума в Стара Загора

За да бъде валиден, трябва да са гласували 40% от имащите право на глас

"Общността ще продължи да расте и ще се превърне не в политическа партия или поредната клиентелистка организация, а в общност за граждански контрол. Това ще стане след запазването на парка в максималните възможни граници", допълват защитниците на парка в Стара Загора.