СДВР предприема необходимите мерки за охрана на обществения ред и безопасност на движението в столицата във връзка с предстоящото на 1 септември /неделя/ дерби от 17:45 ч. на Национален стадион "Васил Левски", съобщиха от столичната полиция.

Трима леко ранени българи преди мача ЦСКА-Зоря в Киев

Трима леко ранени българи преди мача ЦСКА-Зоря в Киев

е е допуснато ескалиране на напрежението, уверяват от МВР

Полицията ще следи за опазването на обществения ред и за недопускането на инциденти на територията на града преди, по време и след провеждане на спортната среща.

На изградени контролно - пропускателни пунктове в района на Националния стадион полицаи ще извършват щателна проверка на всички посетители на футболния мач. Стриктно ще се следи за недопускане на посетители, които имат наложена съдебна забрана за посещение на спортни мероприятия.

Малолетни ще се допускат на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена и от интернет. Униформените ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи /огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми и чадъри/.

13 души задържани на мача Левски-ЦСКА

13 души задържани на мача Левски-ЦСКА

Не са регистрирани напрежение и по-сериозни инциденти

Ангажимент по охраната на спортната среща имат и частни охранителни фирми, чиято задача е да следят за опазване на реда на територията на стадиона по време на провеждане на срещата. При дейността си те ще бъдат подпомагани от полицейски служители, които ще се намесват при възникнала необходимост. За да бъде избегнато струпване, СДВР приканва зрителите да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона. Вратите за посетители ще бъдат отворени в 15.45 часа.

В деня на мача, няма да има билети на касите на Национален стадион "Васил Левски". Във връзка с провежданото спортно мероприятие, в следобедните часове на 1 септември е възможно да възникне временно затруднение в движението в централната градска част, предупреждават още от полицията.