Малко преди 19 часа екоактивисти започнаха да се събират край езерото "Ариана", готвейки се да блокират кръстовището на "Орлов мост".

Около 300 души отново протестират с искане да се отмени забраната за къмпингуване на плажовете Карадере, Иракли и Корал, която депутатите наложиха преди седмица. Зелените искат и президентско вето върху част от Закона, налагащ забраната.

Малък полицейски кордон е заел позиции около кръстовището, а трафикът на коли от "Плиска" към "Орлов мост" е отбиван на стотина метра преди светофара, където МПС-тата правят обратен завой.

Снимка 222160

Източник: kamerite.novatv.bg

Това от своя страна пречи на потока, идващ от центъра и задръства допълнително кръстовището.

Точно в 19 часа екоактивистите нахлуха на кръстовището и блокираха движението. То остана възможно единствено към СУ и по бул. "Христо и Евлоги Георгиеви".

Изпълвайки заканата си от 1 март да отрият къмпинг „Орлов мост”, недоволните разположиха както палатки на платното на „Цариградско шосе”, така и две каравани.

Два къмпниг душа също са подготвени при нужда, ако еколозите останат по-дълго на кръстовището.

С плакати протестиращите искат „Забрана за строителство в зона Б зад плажа” и „Правила за къмпингуване, не забрана”.

В 19.40 часа протестиращите разтуриха "къмпинга" и тръгнаха да шестват по булеварда към сградата на Народното събрание, носейки и палатките си.
Десет минути по-късно "Цар Освободител" пред парламента вече бе блокиран от екоактивистите.

Малък кордон от жандармерията напомняше за властта в страната. Превантивно до паметника на Царя бе разположена кола на пожарната и линейка.

Протестиращите не спряха за дълго пред Народното събрание, а продължиха по жълтите павета към президентството и Министерски съвет.