Отборите на Барселона и Реал (Мадрид) се изправят в първото Ел Класико за 2019 година! Тази вечер битката на футболните гиганти ще бъде от полуфиналната фаза за Купата на Краля, като реваншът е на 27 февруари в испанската столица.

Двата тима са безкрайно мотивирани за добър турнирен резултат, тъй като евентуалният съперник на финала (Бетис или Валенсия) със сигурност ще бъде доста лесно изпитание.

Ремито между Барселона и Реал (Мадрид) не е изключено

Ремито между Барса и Реал довечера не е изключено

По-рано този сезон каталунците спечелиха с 5:1 срещата си с Белия балет в Ла Лига

В лагера на Реал (Мадрид) със сигурност не искат да повторят последната си визита на "Камп Ноу", когато допуснаха срамно поражение с 1:5. За първи път от доста време, наставникът на "кралете" - Сантиаго Солари може да използва своя пълен набор от футболисти. В отлична форма се намира нападателят Карим Бензема, а същото може да кажем за бразилското бижу Винисиус Жуниор.

Кейлор Навас се завръща в основната група, след като имаше травма, а пък голямата дилема при "лос меренгес" е свързана с Марсело, който може да продължи изгнанието си на резервната скамейка за сметка на младия Серхио Регулион.

Босът на Барселона: Бих преговарял с Флорентино Перес за Иско

Босът на Барселона: Бих преговарял с Флорентино Перес за Иско

"Стига да се появи такава възможност"

В тази надпревара за Барселона традиционно пази Яспер Силесен, но поради травмата на холандеца, днес с отговорната задача ще трябва пак да се справя Марк-Андре тер Стеген. Притесненията на "Камп Ноу" бяха свързани с контузиите на Лео Меси и Усман Дембеле. Двамата тренираха с основния тим, но днес възможност за изява може да има само аржентинският маестро. Той обаче стартира като резерва.

Със сигурност на терена днес пък няма да видим контузените Самюел Умтити и Рафиня.

Кевин-Принс Боатенг: Меси е като Роналдиньо

Боатенг: Меси е като Роналдиньо

"Всички деца мечтаят да играят за Барса"

Реал (Мадрид) е последният отбор, победил Барса в турнира (на финала през 2014 година), както и последният противник, който елиминира "блаугранас" преди финала. Това се случи също на полуфиналите един сезон по-рано.

Сезон 2011/12 е единственият случай през новия век, в който каталунците излизат крайни победители от Ел Класико за Купата. Главен съдия на срещата е 41-годишният Антонио Матеу Лаос.

Гарет Бейл: Бях приятел със Зидан

Бейл: Бях приятел със Зидан

"Той не дойде да ми каже нещо след финала на Шампионската лига"