"Отиваме в Ловеч с една-единствена цел - да играем добър футбол и да се върнем с точки", заяви мениджърът на Черноморец - Бургас Красимир Балъков на пресконференция преди мача с Литекс от 7-мия кръг на шампионата. Двата отбора играят на 18 септември (събота) от 21 ч.

"Ще бъде интересен мач, защото се срещат двата отбора без загуба до момента в "А" група. Ние няма какво да губим - играем срещу шампиона на България и отбора, който също като нас още няма загуба в първенството.

Надявам се емоциите да са изцяло насочени към футбола, да оставим на спокойствие младия съдия да си върши работата и дай Боже накрая да завършим мача с 11 човека. Искам да демонстрираме характер и да докажем на скептиците, че Черноморец е направил голяма крачка напред в развитието си", допълни стратегът на "акулите".

Красимир Балъков няма проблеми с наказани или контузени футболисти. Липсва само бранителят Габриел Атц, който се възстановява по специална програма в Германия. Новото попълнение Лис Мутис в момента урежда работната си виза в Париж и ще пристигне в Бургас до няколко дни. Очаква се той да започне тренировки с отбора на Черноморец в първите дни на новата седмица. Вратарят Лазар Йовишич пък ще бъде преотстъпен на Черноморец - Поморие.

"Разполагам с всички играчи за предстоящия мач и имам пълен избор, но по принцип когато отборът върви, промени не се правят. Съставът ми е ясен. Новият нападател Койта остави положителни впечатления при дебюта си в Сливен, но още му трябва време да се адаптира и да навлезе в най-доброто си физическо състояние, за да играе 90 минути. В бъдеще той ще е важен елемент от пъзела на Черноморец", коментира Красимир Балъков.