Шампионът на Европа Барселона ще играе срещу италианския Милан в най-интересния четвъртфинален двубой от Шампионската лига. Първата среща ще бъде на 28 март на „Сан Сиро", а реваншът след седмица на „Камп Ноу".

Победителят от този двубой на полуфиналите ще спори с победителя от двойката Бенфика - Челси.

Друг от големите фаворити Реал Мадрид гостува на сензацията АПОЕЛ (Никозия, Кипър). Ако се класират за полуфинал, Кралете ще спорят с победителя от двойката Олимпик Марсилия - Байерн Мюнхен.

Първите двубои от четвъртфиналите ще се изиграят на 27/28 март. Реваншите ще се проведат на 3/4 април.

Полуфиналите в турнира ще бъдат на 17/18 и 24/25 април. Финалът е турнира е в събота, 19-ти май на „Алианц Арена" в Мюнхен.

Ето и всички двойки:

1. АПОЕЛ  - РЕАЛ МАДРИД

2. ОЛИМПИК МАРСИЛИЯ - БАЙЕРН МЮНХЕН

3. БЕНФИКА - ЧЕЛСИ

4. МИЛАН - БАРСЕЛОНА

Жребий за полуфиналите:

Победителят от двойка 1 срещу победителя от двойка 2

Победителят от двойка 3 срещу победителя от двойка 4

Любопитното е, че Милан и Барселона играха в една предварителна група този сезон. Тогава италианците се добраха до 2:2 на „Камп Ноу" след гол в 90-ата минута на Тиаго Силва, а във фантастичен мач на „Сан Сиро" Барса би с 3:2.

Като цяло Барселона има положителен баланс в двубоите с Милан - 5 победи, 3 равенства и 3 загуби. В елиминационна фаза каталунците са отстранявали „росонерите" 2 пъти. Милан от своя страна само веднъж се е справял в елиминации с Барса. Това беше на финала на Шампионската лига през 1994-та в Атина, когато италианците се наложиха с 4:0.