Пореден български триумф в световния волейбол! Воденият от Радостин Стойчев Трентино Диатек спечели за трети пореден път световната титла. Във финала на клубното първенство в Доха шампионът на Италия обърна до 3:1 (29:31, 25:16, 25:11, 25:16) Ястрежебски Вигел.

Страхотен мач за италианците изиграха Матей Казийски и Ян Щокър. Именно те двамата се бореха за това кой ще завърши срещата с най-много точки. В крайна сметка чехът надделя, като се отчете с 21 т. Активът на Матей в края на двубоя беше с една по-малко. Другият българин в състава на БГ Тренто - Цветан Соколов, взе участие само в първата част.

Поляците се опънаха на новия първенец на планетата единствено в първия гейм, в който надделяха с 31:29. В следващите три обаче трентинци влязоха в точните обороти и буквално газеха. Втория и четвъртия приклчиха на 16, а в третия съставът на Ястрежебски Вигел беше унижен - на 11 точки.

За загубилите финала с най-голям успех в нападение беше Михал Ласко, който записа един ас, две точки от блокада и 16 от атака. След него се нареди адашът му Михал Кубиак с 12.

Трябва да се отбележи, че Трентино Диатек е единственият отбор, който е печелил три пъти световното клубно първенство от първото му провеждане през 1989-а. И то последователно от неговото подновяване през 2009 година.