Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще се изправи срещу Анди Мъри в четвъртфинален двубой от Уимбълдън днес. Срещата е втора по програма на Централния корт и ще започне около 16:00 часа българско време (веднага след края на двубоя Симона Халеп - Забине Лизицки).

Това ще бъде дуел №5 между Димитров и Мъри, като до момента шотландецът води с 3:1 победи. Единственият успех на Гришо срещу този опонент датира от началото на настоящия сезон (Акапулко, полуфинал).

Днес Димитров за втори път в кариерата ще играе на четвъртфинал на турнир от Големия шлем. Първият бе на Australian Opemn 2014 (загуби от Рафаел Надал). Ако успее да победи Мъри, Гришо ще се класира за сефте за полуфинал в Шлема.

С достигането си до тази фаза на турнира Димитров на практика си гарантира място в Топ 10 на света (освен ако Марин Чилич не спечели титлата). Ако победи Мъри, то Гришо ще достигне до №9. При загуба днес ще бъде №10 след обновяването на класацията на професионалистите идния понеделник.

„С Мъри се познаваме отлично, много пъти сме тренирали заедно. Той познава моята игра, аз неговата. В момента той е у дома си. Той е изиграл много двубои на Централния корт. Чувства се отлично на тревна настилка, движи се страхотно.

Аз просто ще се опитам да покажа моята игра. Нямам намерение да отстъпвам и крачка назад. Надявам се да изляза на корта и да покажа най-добрата си игра, да бъда агресивен и да победя", коментира Димитров.