Григор Димитров имаше нужда от 121 минути да преодолее представителя на домакините Кристофър О'Конъл с 7-6(2), 6-3, 6-3, съобщава Topsport.bg. 

Българинът ще играе с младия кореец Хиеон Чунг в четвъртък във втория кръг на откритото първенство на Австралия по тенис, първия от четирите турнира от Големия шлем за годината. 

Мачът не беше особено труден за хасковлията, въпреки привидно равностойния резултат.

Кристофър О'Конъл се беше съобразил с разликата в класите и беше избрал тактиката да играе силно само когато сервира.

Първият сет продължи 53 минути и стигна до тайбрек, като в следващите два сета съпротивата на австралиеца не беше особено сериозна.

Противникът на Гришо в четвъртък отстрани аржентинеца Ренцо Олива с 6-2, 6-3, 6-2. Победата му беше убедителна предвид очакванията за равностоен мач. Той доскоро беше първа ракета на Южна Корея. През миналата година Чунг, който сега е №105 в ранглистата на АТП, отпадна в първия кръг победен в три сета от Новак Джокович.

Григор Димитров не е играл досега с този съперник, но не би трябвало да срещне затруднения срещу него. Ако всичко е наред в събота хасковлията ще играе срещу победителя от мача между Ришар Гаске (Франция) и Карлос Берлок (Аржентина).

Ако преодолее и това стъпало, в понеделник трябва да се изправи на осминафинал срещу големия Новак Джокович.