Към 17 часа приключи шествието на феновете на ЦСКА. Движението в центъра на София е възстановено. От запалянковския клуб заявиха, че не са искали да се опрощават данъците.

С викове: "Искаме си базите" и скандирания за любимия отбор ЦСКА хиляди симпатизанти се насочиха към сградата на парламента. Шествието наближи при засилени мерки за сигурност предвождано от пет полицейски коли, а междувременно полицейското присъствие в района е изключително многобройно.

Сградата на парламента е пазена от плътен кордон униформени. Движението по бул. "Цар Освободител", както и по бул."Васил Левски" бе спряно, но към 17 часа бе възстановено.

Феновете са образували море от плакати. Сред посланията им могат да се видят констатации като: "Боби Михайлов уби футбола у нас", "Аз не съм Томов". За отрицателно време протестиращите покриха жълтите павета пред парламента като веднага след пристигането се чуха и първите бомбички.

"Да се намерят виновните за източването на ЦСКА и да си понесат отговорността!". За това настоява говорителят на фенклуба на сектор "Г" Павел Маринов. Другото искане на феновете е да се намери път за развитието на ЦСКА и футбола като цяло.

Според Маринов, исканията им, които са излагани многократно, не са прецедент. Подобни действия е имало и за много други клубове, включително и от "А" група .

"Искаме да ни се даде възможност да играем", заяви говорителят на фенклуба и допълни, че без ЦСКА футболът в България ще е на дъното. Той настоява най-накрая да бъдат извадени виновниците за източване на клуба и да си понесат наказанията - да бъдат вкарани в затвора.

Според него виновниците за състоянието на клуба са тези, които са го управлявали в миналото, водеща вина има и Българският футболен съюз (БФС) за това, че е позволила да се случва това.

Вина той намери и у държавата, за това, че не си е търсела адекватно паричните вземания, които е имала да получава от клуба. "Тук сме привърженици на цялата идея ЦСКА", обяви той. Самият Маринов заяви, че е присъствал на срещата с феновете и ръководството на клуба, за която и по-рано днес премиерът Бойко Борисов разказа.

Според Маринов, въобще не е ставало въпрос за опрощаване на данъците. "Никога не сме искали да ни се спестяват данъци", категоричен бе той. Маринов отново настоя разследващите да си свършат работата и да установят виновниците, а държавните агенции да съберат парите. "Сега в старото ПФК има синдици", каза той и обясни че БФС е подвластен на едни физически лица, които са подвластни на други физически лица.

Поради това проблемът ставал още по-голям и държавата трябвало да се събуди.

Шествието на футболните запалянковци бе строго охранявано от части на жандармерията и на полицията.