Кадел Еванс e новият крал на световното колоезедене. Австралиецът спечели тазгодишното издание на колоездачната обиколка на Франция - "Тур дьо Франс".

Въпреки че носителят на жълтата фланелка преди този 20-ти етап Анди Шлек бе сочен за фаворит, Еванс направи страхотно бягане по часовник и успя да постигне страхотна преднина.

Еванс бе много близо и до спечелването на етапа до Гренобъл, но победата в крайна сметка отиде при Тони Мартин. Така австралиецът ще получи титлата след утрешния етап до Париж, тъй като той е параден и там по неписано правило атаки между състезателите няма да има.

Втори в генералното класиране остана Анди Шлек, а място на почетната стълбичка заслужи и неговият брат Франк. Представителят на домакините Томас Воклер все пак има право на радост, тъй като остана на четвърта позиция.

Кадел Еванс става първият австралиец, който успява да спечели Тур дьо Франс. Това е и първа негова победа в големите три състезания на колоезденето - Тура, Джиро ди Италия и Вуелта. Радостта в Австралия ще е двойна, тъй като правителството на страната съобщи, че ще обяви национален празник при победа на Кадел, която днес стана факт.