Казус с трансферните права на Матей Казийски не съществува за Българска федерация по волейбол, съобщиха от централата и допълниха: "Бившият национал е свободен играч и като такъв на 21.09.2012 година му е издаден трансферен сертификат за италианския клуб Тренто.

Решението на УС на БФВ от 10.02.2012 година е взето на база на постъпила нова жалба от ВК Славия София в БФВ срещу решенията на Апелативната комисия на БФВ от 4 и 11.09.2007 година и това на Комисията по трансферите от 31.07.2007 година. УС е намерил, че не е имало достатъчно аргументи за подкрепа на тези решения и ги е отменил.

По същество казусът „Казийски" е твърде сложен и заради спецификата на неговото решаване, за което се намеси лично тогавашният президент на FIVB д-р Рубен Акоста. На база на тази намеса и не без решителната подкрепа на президента на БФВ инж. Данчо Лазаров през 2007 година Казийски премина в Тренто като свободен играч. Затова към днешния момент БФВ разглежда състезателя като такъв.

Доколкото ни е известно, съществува граждански спор между ВК Славия и Матей Казийски, касаещ неустойки по договора на играча. Спорът е извън юрисдикцията на БФВ и се решава от граждански съд, защото е свързан с финансови претенции на клуба към играча. За повече подробности, може да потърсите ръководството на ВК Славия", гласи съобщение на БФ Волейбол, разпратено до медиите.