Ким Клайстерс спечели за трети път Ю Ес Оупън, след разгромна победа срещу Вера Звонарьова с 6-2, 6-1 само за един час във финалната среща на последния за сезона турнир от "Големия шлем".

Белгийката, която в епичен сблъсък в полуфиналите отстрани Винъс Уилямс, в двубоя срещу рускинята спечели седем поредни гейма след 2-2 в първия сет и не остави никакви шансове на съперничката си до края на срещата. Тази победа бе 21-а поредна за Клайстерс на Ю Ес Оупън и девета поредна срещу тенисистки от Топ 10, като последното й поражение датира от миналата година в Торонто срещу Йелена Янкович. За Звонарьова това бе втори загубен финал в Голям шлем за сезона след този на Уимбълдън през юли, където спечели само пет гейма срещу Серена Уилямс.

"За мен бе голяма чест да играя на финала на Ю Ес Оупън пред публиката в Ню Йорк. Ким изигра много добър мач. Тя не ми даваше възможност да вляза в ритъм, въпреки че се стараех с всички сили и дадох 100% от себе си", обяви Звонарьова след загубата. Клайстерс утеши рускинята с думите, че тя е голям играч и успехът рано или късно ще дойде.