Левски завърши участието си в турнира Лига Европа за сезон 2010/2011 с победа. "Сините" успяха да стигнат до успеха с 1:0 над португалския гранд Спортинг (Лисабон) на тежкия терен на стадион "Георги Аспарухов".

Двубоят започна доста равностойно, а до първия удар към една от двете врати се стигна в 4-ата минута. Тогава Даниел Младенов получи топката пред наказателното поле на гостите и не се поколеба да стреля, но доста слабо и вратарят Тиаго нямаше проблеми да улови.

В следващите минути футболистите на Спортинг поеха инициативата и на свой ред организираха някои добри атаки. При едно разбъркване в наказателното поле на Левски всички защитници на „сините" се разминаха с топката, която попадна в бразилеца Евалдо. Самият той обаче не очакваше подаването и от непосредствена близост с глава стреля в аут.

В 31-ата минута Жоазиньо бе изведен отлично по левия фланг и моментално се опита да прехвърли излезлия напред вратар на португалците, но ударът му не намери очертанията на вратата.

Точно, когато всички си мислеха, че полувремето ще завърши 0:0, Гара Дембеле смачка бранител на Спортинг по лявото крило и навлезе в наказателното поле, където намери непокрития Дани Младенов, а той на празна врата откри резултата.

След почивката португалците се опитаха да стигнат до по-добър резултат и бързо натикаха футболистите на Левски в собствената им половина. В 57-ата минута много тежък удар на Маниш бе избит с глава от голлинията от Гара Дембеле.

Няколко минути по-късно „сините" организираха страхотна контраатака. Дембеле намери с дълъг пас Дарко Тасевски, но за съжаление, техничният удар на македонеца премина покрай вратата на Тиаго. В края на срещата гостите натиснаха още по-силно и в 85-ата минута можеха да стигнат дол гол, ако не бе страхотната намеса на Божидар Митрев, който с помощта на гредата изби в корнер.

Левски: 12. Митрев 2. Мюлдер 55. Милиев 5. Иванов 26. Щърков 3. Грийн 45. Гаджев (к) 22. Тасевски 17. Младенов 39. Дембеле 20. Жоазиньо

Спортинг :16. Тиаго 78. Абел 44. Куельо 2. Торсилиери 5. Евалдо 21. Сапатер 26. Сантош 15. Валдес 8. Маниш 20. Яник 23. Пощига

Стадион: "Георги Аспарухов"

съдия: Торстен Кинхьофер (Гер)