Литекс е новият-стар шампион на България! Четата на Любослав Пенев победи Локомотив в София с 3:1 и вече е недостижим на върха за преследвача Левски. Това е втората поредна титла за "оранжевите" в "А" група и общо четвърта в тяхната история. Любослав Пенев пък направи ловчанлии шампиони още в първия си сезон начело на отбора.

Въпреки неприятната загуба Локомотив (София) запазва ключовата четвърта позиция, която при определени условия ще им гарантира място в Лига Европа. "Железничарите" се нуждаят от само една победа, за да си осигурят жадуваните евровизи.

"Ние винаги играем, винаги. По какъв начин, това е отделен въпрос. Винаги съм бил откровен пред вас, както и пред момчетата. Доволен съм от мача, преди известно време казах, че вървим добре и аз съм доволен", коментира след срещата Пенев.

"На този етап резултатите са добри. Идеята бе да дойдем и да спечелим трите точки, без значение на кой стадион. Вярвам, че ще завършим както трябва първенството. За мен приоритетно е да станем шампиони, след това вече има други цели, за които може да се води диалог. Винаги има какво да се усъвършенства и върху какво да се работи", завърши Любо Пенев.