Новият шампион на България по волейбол при мъжете се казва Марек Дупница. Това разкриха пред Тоpsport.bg от родната федерация.

Титлата е първа в историята на дупнишкия клуб, и първата, присъдена на практика по служебен път в историята на играта у нас.

Както е известно, Марек и Пирин Разлог трябваше да изиграят решителен трети мач от финалния плейоф, тъй като досега си бяха разменили по една победа. Пирин обаче отнесе два мача лишаване от домакинство заради поведението на публиката си.

Това вбеси шефовете на разложани и те отказаха да играят на друго място, освен в собствената си зала, наподобяваща повече физкултурен салон. От БВФ дадоха срок до днес, 17:00 часа, Пирин да посочи къде иска да играе, като дори бе предоставен избор - Самоков или Благоевград. От федерацията бяха готови да поемат разноските по последния двубой.

Пирин обаче обявиха, че искат да домакинстват в Разлог и не склониха да уважат решението на БВФ.

„Решението на БВФ е следното: победа с 3:0 гейма  (25:0, 25:0, 25:0) за Марек в третия мач от финалния плейоф, което означава, че те са новият шампион на България."

"Допълнително ще оповестим подробностите относно награждаването утре - кога точно ще стане то и под каква форма", заяви пред Topsport.bg пресаташето на родната федерация.