Националният селекционер на България Лотар Матеус обяви, че ще използва всичките си връзки и контакти, за да помогне на "трикольорите". Германецът отнесе редица критики поради факта, че не присъства на дербито Левски - ЦСКА, а вместо това гледаше женски тенис в Катар.

"Графикът ми е планиран преди месеци. Бях в Катар, защото имах покана от местния футболен съюз. Мисля, че е време да започна да използвам връзките, които съм направил като професионалист през последните 30 години, за да помогна на българския национален отбор", заяви Матеус.

"Опитвахме се да уредим съперник за контрола, за да не стане като с 29 март, когато най-вероятно няма да играем с никой. Все пак, трябва да призная, че и тенисът беше добър", пошегува се легендата на Байерн.

"Личният ми живот няма нищо общо с работата ми. Тя винаги е била на първо място, след това идват приятелите", увери немецът, който посети Катар в компанията на новата си изгора. както е известно, селекционерът ни наскоро се разведе за четвърти път, но не остана сам за дълго.

"От футболна гледна точка, уикендът бе добър. ЦСКА игра добре единия ден, на другия и Левски. Ще взема предвид тези мачове, при определяне на състава за квалификацията с Швейцария. Не редя състава с оглед на това къде играят футболистите - тук или в чужбина, а на техните качества."

"Жалко, е че Стилиян Петров не играе много за Астън Вила, но пък той е суперпрофесионалист. Що се отнася до Валери Домовчийски, то не трябва да се извинява за мен. Той изостави националния отбор в труден момент. не искам да затварям напълно вратата за него, тъй като е млад и перспективен, но в момента той не играе за Херта", обясни някои от решенията си Матеус.