Председателят на молдовската тенис федерация Игор Цуркан бе покосен от мощен взрив, а минути по-късно почина в болница в столицата Кишинев. Цуркан приближавал към своя "Мерцедес", когато било задействано взривно устройство, монтирано в намираща се наблизо "Лада" с руски номера. В следствие на зловещия взрив били откъснати и двата крака на Цуркан.

Той е бил откаран в интензивното отделение, но травмите са били изключително тежки и лекарите не са успели да съхранят живота му.

"Полицията ще продължи да разследва версията за случилото се, но не изключва това да е атентат”, заяви министърът на вътрешните работи на Молдова Евгений Оник. Игор Цуркан освен шеф на тениса, има свой бизнес, а и е водач на предизборния щаб на един от кандидатите за кмет на Кишинев.

Снимка на "Ройтерс", публикувана от "Фокус" показва пострадал "Мерцедес" със софийска регистрация. Кметът на Кишинев Дорин Киртоаке заяви, че няма други пострадали при взрива, така че вероятно няма български граждани, пострадали при инцидента.