Рафаел Надал ще си вземе няколко дни пълна почивка, които ще изкара в родната Майорка. Както е известно в петък испанецът отпадна от турнира на трева в Хале, след като претърпя загуба на четвъртфиналите от Филип Колшрайбер. По този начин се сложи край и на серията от 13 поредни победи, която Рафа записа през последните седмици. Веднага след загубата в Хале, Рафа хвана полета за родината и ще остане там до средата на следващата седмица.

„У дома няма да мога да тренирам на трева, но мисля, че за мен е най-добре да не тренирам в следващите дни. През последните месеци играх достатъчно тенис. Много съм щастлив от начина, по който играя през целия сезон. Сега е време за малка почивка - да се върна у дома при семейството, да се видя с приятели, да се наслаждавам на хубавото лято в Майорка. Ще се отдам на релакс. И когато се почувствам, че съм готов да се завърна, ще хвана полета за Лондон и ще тренирам там за Уимбълдън", каза Надал.

Веднага след като спечели за 7ми път „Ролан Гарос", Надал замина за Хале, където взе участие в местния турнир на трева. Рафа се пусна в турнира както на сингъл, така и на двойки. Въпреки натоварена програма испанецът е категоричен, че е имал нужда от няколко двубоя на трева преди Уимбълдън.

„Играя в тази седмица от годината в последните 8 сезона. Пропуснах само през 2009-та, защото имах проблеми с колената. Тези двубои винаги са добри за мен. В седмицата преди Голям шлем никога не играя. Изиграх няколко двубоя на трева, направих няколко тренировки на тази настилка. Това е много важно за мен. Надявам се, че догодина отново ще се върна в Хале", коментира Надал на пресконференция след загубата от Колшрайбер.

„Няма да си търся оправдания за загубата. Обяснение за нея е лесно - той (Колшрайбер) просто игра по-добре от мен. За мен беше трудно, защото излязох на корта само с няколко тренировки на трева. А и не забравяйте, че понякога да играеш на тази настилка във формат 2 от 3 сета си е чиста лотария. Не сервираш добре в един гейм и може да загубиш сета", разкри световният №2.

На Уимбълдън Надал ще преследва своята трета титла. При триумф на „Ол Ингланд Клъб" испанецът ще събере 12 титли от Големия шлем, като ще се изравни на трето място във вечната ранглиста с Рой Емерсън. Лидер по този показател е Роджър Федерер с 16 титли. Пийт Сампрас е втори с 14.