Световният номер 1 Рафаел Надал се класира за полуфинал на последния за сезона турнир от Големия шлем - US Open. Рано тази сутрин Рафа размаза сънародника си Фернандо Вердаско с 3:0 сета, в отделните части 7-5, 6-3, 6-4.

Това обаче отдавна не е новина. Любопитното в случая е, че Рафа за първи път от началото на турнира загуби свой сервис-гейм! Това се случи в първия сет, който като цяло бе и най-равностоен. В крайна сметка обаче моментът на колебание на Надал не се оказа фатален за него и той заслужи мястото си сред най-добрите 4 в Ню Йорк.

"При всички положения Роджър Федерер си остава фаворит за титлата. Той е печелил турнира 5 пъти, няма да е изненада, ако го направи и сега и никой не трябва да се съмнява в него", коментира в типичния си стил Надал.

Подобно бе и мнението на загубилия Вердаско. "Рафа играе добре, но ако трябва да заложа на някой за титлата, то това ще е Роджър. При тези условия Федерер е много добър. Мисля, че на финала ще бие Надал в 5 сета", прогнозира Вердаско.

Преди да стигне до финала обаче Надал първо ще трябва да се справи с Михаил Южни. Руснакът си гарантира място на полуфиналите, след като спечели в 5 сета срещу Станислас Вавринка.