Цветана Пиронкова направи равносметка за изминалия сезон 2010. Най-добрата българска тенисистка не скри, че годината за нея в професионално отношение е била страхотна. Пиронкова призна също, че мечтае да играе на Олимпийските игри в Лондон през 2012-та година.

"Истината е, че изминалата година беше може би най-успешната за мен във всяко едно отношение. Постигнах рекордно класиране в турнир от Големия шлем - полуфинал на "Уимбълдън", което значеше много за мен В другите турнири също играх силно. А професионалният и личният живот на всеки тенисист са пряко свързани, общо взето изминалата година беше изключителна за мен", коментира Пиронкова пред официалния сайт на родната тенис федерация.

"Има много неща, които трябва да подобря оттук нататък. Например ще работя върху това да вкарвам по-голям процент на първи сервис, също така да бъда много по-постоянна в играта си, защото сега веднъж играя добре, след това по-лошо. Искам да избегна точно това и да се опитам да намеря едно стабилно ниво, което да поддържам. Иначе какво се промени - от тази година започнах да играя по-разнообразно, което може би беше в основата на успехите ми. Натрупах повече опит в турнирите на WTA, което също се отразява на представянето ми на корта във важните мачове".

"Наистина е малко рано да се каже, но като се замисля - много бих се радвала отново да се класирам за олимпийските игри. Участвах в Пекин през 2008 г. и останах с много хубави спомени", коментира Пиронкова.

ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ С ПИРОНКОВА ВИЖТЕ ТУК!