Отборът на ЦСКА постигна поредна брилянтна европейска победа. "Червените" сразиха с 3:0 гейма (27:25, 25:21, 25:20) полския гранд ЗАКСА (КЕНДЖЕНДЖИН-КОЖЛЕ). С основен принос за победата и този път бе невероятната публика на "армейците". Билетите за двубоя бяха разграбени 1 час преди началото на срещата, а феновете не спряха да подкрепят любимците си през целия мач.

Срещата в "Арена Самоков" започна доста равностойно, а до първото техническо прекъсване резултатът се движеше точка за точка. Отличната игра на Евгени Иванов-Пушката и Филип Мейо обаче помогнаха на възпитаниците на Сашо Попов да затворят първия гейм, който се оказа единствения, в който те имаха проблеми.

Вторият гейм започна подобно на първия - равностойно. Домакините от ЦСКА обаче значително по-бързо взеха нещата в свои ръце, а тук се включи и блокадата, която допринесе за затварянето на тази част на 21 точки.

Третата част бе най-лесна за момчетата на Сашо Попов. Видимо притеснени от нагорещената обстановка в залата, поляците сгрешиха на няколко пъти при изпълнението на сервис, докато българите запазиха концентрацията си и логично се наложиха с 25:20, с което затвориха и мача. Така предстои решителен реванш в Полша. Волейболистите на ЦСКА обаче не трябва да се отпускат след класическата победа, тъй като в турнира за Купата на CEV геймовата разлика не влияе на крайния резултат, а една победа на поляците във втората среща без значение на резултата, може да ги изпрати на финал, а кой ще играе на него ще бъде решено със златен гейм.

Все пак ЦСКА има право да мечтае!

 

ЦСКА - ЗАКСА, КЕНДЖЕНДЖИН-КОЖЛЕ (ПОЛША) 3:0 (27:25, 25:21, 25:20)

ЦСКА: Николай Иванов, Филип Мейо, Ясер Портуондо, Ивайло Стефанов, Теодор Тодоров, Евгени Иванов - Теодор Салпаров


ЗАКСА: Павел Загумни, Якуб Ярош, Михал Ручиак, Тине Урнаут, Юрий Гладир, Войчех Казиемерчак - Пьотър Гацек-либеро