Предишното ръководство на НСБ ЕАД е прекратило договора за генерално спонсорство и не е предприело действия за преговори с нов рекламодател. Това уточниха от спортното министерство след като се разбра, че преименуват най-голямата спортна зала в София по повод въпроси от медиите за договора за генерално спонсорство на "Арена София".

Договорът за генерално спонсорство е подновен през 2017 г. Той е сключен за срок от 6 години, с действие от 19 юли 2017 г. до 19 юли 2023 г., като размерът всяка година се индексира с годишния инфлационен индекс, определен от Националния статистически институт. Договорът е сключен без възможност за едностранно прекратяване. Стойността му е обект на търговска тайна

Преименуваха най-голямата спортна зала в България

Преименуваха най-голямата спортна зала в България

Предстои нов договор за генерално спонсорство на "Арена София"

"С анекс № 11-1506-1/02.08.2022 г. от договора и считано от 01.07.2022 г. бившият изпълнителен директор на НСБ ЕАД е позволил прекратяване на договора за генерално спонсорство по взаимно съгласие", пишат от Спортното министерство.

От Ръководството на "Национална спортна база" (НСБ) ЕАД, определено от министър Весела Лечева, встъпва в управление на дружеството от 30-и август.

Изпълнителният директор на НСБ ЕАД Светослав Русинов е информирал министър Лечева, че още на 02.08.2022 г. е прекратен договорът за генерално спонсорство на Многофункционалната спортна зала "Арена София", досега по-популярна с името на доскорошния си генерален спонсор.

Според информацията, предишното ръководство на НСБ ЕАД с председател на Венцислав Петков и мениджърският екип не са предприели никакви действия за сключването на нов договор за генерално спонсорство на "Арена София".

От новото ръководство търсят нов генерален спонсор. Вече са проведени разговори с потенциални бъдещи партньори.

Спортният министър Лечева благодари на генералния спонсор на залата за добрата съвместна работа до момента и вложените инвестиции в продължение на 11 години.

Тя е била изненадана, че договорът е бил прекратен, като очевидно не е направен опит да бъде продължено сътрудничеството, нито да се пристъпи своевременно към намирането на нов генерален спонсор.

Тя очаква, че водещи компании от България ще последват световния пример и ще дадат името си за най-голямата зала у нас.