OSSIC X са първите 3D слушалки в света, който веднага се калибрират, за да можете да увеличите чувството си за звуково пространство, като акустично пресъздават начина, по който чуваме всеки ден.

Разработени от OSSIC в Сан Диего, Калифорния, 3D слушалките автоматично измерват размера на главата и формата на ушите ви. Използването на адаптивен алгоритъм, персонализира аудио възпроизвеждането в зависимост от човека, който ги носи.

Поставени са по четири излъчвателя във всяко ухо, които могат да излъчват звуци около ухото ви за прецизно позициониране на звука в 3D сферата около вас. В комбинация с функцията за проследяване на главата, потребителят може да разбере местоположението на звуците около него за по-високо чувство за акустично присъствие.

Слушалките значително ще подобрят изживяването във виртуалната реалност, насладата от гледането на филми, спокойствието от слушането на любимата ви песен или емоцията от някоя хорър игра.

Батерията на слушалките издържа до 10 часа (не са безжични) и се зареждат посредством USB кабел.

За 10 дни компанията спечели 1,7 млн. долара от предварителни продажби. Доставките на слушалките започват през ноември тази година, като цената им е 249 долара.