Компанията Google е платила 150 милиона долара, за да задържи на работа ключовите си кадри Сундар Пичай и Нийл Моан, твърдят от pcceni.bg. И двамата са вицепрезиденти в отдела по продуктов мениджмънт в търсачката, като социалната мрежа Twitter се е опитала да ги привлече в своите редици.

Този ход бил блокиран от контраоферти на Google, които предлагат съответно 50 милиона долара в акции на Пичай и 100 милиона долара в акции на Моан. Подобни действия не са чужди на на интернет гиганта - през ноември миналата година инженер в търсачката получи ценни книжа на стойност 3.5 милиона долара, за да не премине във Facebook. Скоршният ход на Google обаче надминава многократно тази оферта.

Всъщност, предложената на Моан сума от 100 милиона долара в акции е същата, която дългогодишният изпълнителен директор на търсачката Ерик Шмидт получи през януари тази година. Именно тогава беше обявено, че той ще бъде заменен от Лари Пейдж като шеф на Google, който ход влезе в сила по-рано този месец.

Така е очевидно, че търсачката прави всичко възможно да задържа своите ключови кадри... дори вадейки подобни значителни суми за целта, коментират от pcceni.bg. Според различни слухове, в момента има цял отдел в Google, който се занимава именно със следене дали Facebook, Twitter и други конкурентни сайтове не правят предложения към техни кадри... и съответно предлагането на внушителни контраоферти.