Google се кани да представи подобрена версия на платформата си Google TV, твърдят от pcceni.bg, като се позовават на появили се слухове във виртуалното пространство. Това трябва да се случи на събитието Google I/O, което ще се състои по-късно този месец.

Самата платформа на търсачката беше представена преди година, като беше разработена съвместно с хардуерните партньори Sony, Logitech и Intel. Целта беше да се разработи телевизор с операционна система и аксесоари към него, които да „слеят" класическото TV и интернет.

В крайна сметка, проектът засега е неуспешен, като основният минус е минималното количество дигитално съдържание, което Google успява да лицензира. Разбира се, търсачката няма никакво намерение да се откаже от своята платформа - дори напротив.
Според слуховете, Google TV ще се сдобие с подобрена версия, която включва по-голяма бързина, подобрен интерфейс, както и специални апликации в Аndroid Market, разработени за телевизорите на търсачката.

Дали повечето потребители просто нямат нуждата само от едно дистанционно за своя телевизор, без никакви допълнителни опции от рода на Skype и Facebook, питат се от pcceni.bg