Мащабна ИТ кампания за "високоскоростен Интернет-достъп и компютър във всеки дом" стартира в Турция, съобщават от ComputerWorld.

Анонсът на мероприятието бе направен в Анкара, а инициативата е на Интернет-поделението на Türk Telekom, TTNet в тандем с компаниите Microsoft, Intel, Vestel и Casper.

В рамките на кампанията ще бъдат предложени две пакетни решения за различни социални групи. И двете предложения включват продажбата на компютър и високоскоростна Интернет-свързаност. Първата оферта е на стойност 371 долара, а втората - за 481 долара (без ДДС). Всяка от тях включва и ADSL връзка за двумесечен период от време.

Кампанията ще протече в периода 1 октомври - 31 декември. Двете предложения в имат за задача да предоставят ИТ оборудване и Web-достъп на общо над 200 хиляди турски домакинства преди края на 2006 година.

TTNet е водещата компания в проекта и ще предостави ADSL услугите. Microsoft ще достави необходимия софтуер за домашните компютри. Intel ще осигури хардуера, а Vestel и Casper ще предоставят готовите компютърни конфигурации.

Стартиралата кампания се разглежда от мнозина специалисти като революционна възможност за разширяване на потреблението на Интернет и компютри в Турция.