Нова, патентована от Цептер, система за вакуумиране запазва храната до 5 пъти по-дълго от обичайнотом като я предпазва от плесени, вируси, бактерии и други заплахи за здравето.

VACSY® съхранява всички полезни свойства на храната, нейния вкус, цвят и мирис. Системата се състои от помпа за вакуумиране, уред за запечатване и вакуумиране на торбички Vacuum Bag и съдове VACSY® . Тя намалява до минимум хранителните отпадъци, като спестява средства, предпазва здравето и околната среда.

VACSY® се използва за вакуумиране на прясна или готвена храна направо в готварски съдове Zepter, съдове VACSY® , бутилки, торбички или ролки.
С VACSY® готвеното месо се запазва в хладилник до 10 дни, зеленчуците и някои салати остават свежи 21 дни, а сиренето - до 60.

„Когато нямаме време да готвим ежедневно, можем да избегнем нездравословното „бързо хранене" като приготвим предварително ястията и ги съхраним лесно", коментират от „Цептер-България".

Помпата във VACSY® системата изтегля въздуха от съдовете и изолира храната от замърсители. Тя може да се използва и за изтегляне въздуха от дрехите, когато се стяга багаж за пътуване. Може да се използва и навън, с кабел за автомобил.

Клапата на капака подпомага изтеглянето на въздуха, като не го допуска обратно в съда (за да развали храната). Капакът от своя страна има вграден календар с индикатор за деня и месеца на вакуумирането.

В торбичките пък може да се съхранява почти всичко - от деликатни плодове като ягоди и малини през компактдискове и електронно оборудване - за да се предпазят от влага и прах. В случая с размразяването на храна, торбичките може да се поставят във вряла вода или в микровълнова печка дори направо от хладилника или от фризера.

„Може би най-голямото преимущество за съвременния зает човек е, че има готови вкусни и здравословни ястия, когато не му се готви", допълват от „Цептер-България".

В системата може да се съхраняват всякакви храни или предмети, включително семейни документи, бижута, пари, ключове.