Потребителите на най-известния сайт за видеосподеляне YouTube ще имат възможността да си партнират със световноизвестни режисьори при създаването на уникалния проект „Life in a Day".

Спонсорираното от електронния гигант LG начинание цели да направи своеобразен „запис" на живота през 2010г, който да остане за поколенията.

На 24 юли всеки може да заснеме някакъв момент от ежедневието си - от пътуването до работа през важни семейни събития до раждането на един или края на друг живот. Видеоклиповете ще се събират на специалния канал youtube.com/lifeinaday, за да попаднат след това в ръцете на професионалисти.

Най-добрите кадри ще бъдат избрани и редактирани от Кевин Макдоналд, носител на „Оскар" („Последният крал на Шотландия"), за да се превърнат в невиждан по мащабите си документален филм, който ще бъде продуциран от световноизвестния режисьор Ридли Скот („Блейд Рънър", „Гладиатор").

Всички автори, чиито кадри са били използвани в лентата, ще бъдат вписани като сърежисьори, като 20 от тях ще бъдат поканени на премиерата през 2011 г.