Предстои най-грандиозното събитие в сферата на гейм индустрията - World Cyber Games 2007 Seattle, съобщават от PCWorld.bg.

Организацията по подготовката на националните квалификации стартира и всички играчи могат да започнат усилената си подготовка, ако искат да бъдат сред първенците на България, а защо не и в света. WCG обяви и новите си партньорства с Philips, Microsoft и Circuit City Stores.

Сред нововъведенията в World Cyber Games тази година е и обявяването на 12 официални състезателни дисциплини. Освен вече традиционните игри, в които България е доказала наличието на добри състезатели, е интересно завръщането на Age of Empires, както и наличието в списъка на съвсем нови игри като Command & Conquer 3 Tiberium Wars, Gears of War и конзолната Tony Hawk's Project 8.

На официалния сайт за провеждане на националните квалификации е публикувана анкета, която дава възможност за избор на една от дванайсетте дисциплини. Изборът на дисциплините, които ще изпратят най-добрия си играч в Сиатъл е изцяло в ръцете на геймърите.

Сед края на Европейския турнир Samsung Euro Championship 2007 можем да отчетем фактите за развитието на електронния спорт и мястото на България в тази сфера. Националният ни отбор класира страната ни на 14-то място сред 26 нации.