През изминалата седмица всеки, който активно използва Facebook и Instagram, няма как да не е забелязал, че в рамките на около шест часа двете социални мрежи се сринаха.

Марк Зукърбърг, охраната му и колко милиона плаща Facebook за нея

Милионите, които Facebook плаща за охраната на Зукърбърг

И защо Безос действа различно

А който не е забелязал, със сигурност е чул или прочел някъде новината. Разбира се, това не е болка за умиране, но пък показа за пореден път колко зависими сме станали от социалните мрежи.

Facebook и Instagram може и да загубиха доста пари заради тези няколко часа, изпълнени с проблеми, но пък се оказа, че има друг неподозиран печеливш от нещастието им.

И това е доброто старо порно. От данни на Pornhub разбираме, че трафикът към сайта за възрастни се е увеличил с 10.5% в периода, в който социалните мрежи са изпитвали проблеми. Според изчисленията им това се равнява на половин милион нови посетители за всеки час, в който Facebook не е работил нормално.

От Pornhub посочват, че през 2019 г., когато отново социалните мрежи изпитваха технически проблеми, се е стигнало до повишаването на трафика на порно сайта. Като тогава в най-пиковия си момент трафикът им е бил с 19% по-висок.

Pornhub, Classic Nudes, новата кампания на порно сайта, кой и защо ги съди

Защо Лувърът съди Pornhub

Да, и за изкуство говорим

Е, очевидно е, че когато хората не могат да постват снимки или да разглеждат тези на другите, уплътняват времето си с... порно.