Днес ще се тегли жребия за третия и последен "Мастърс" 1000 на клей, който ще се проведе в столицата на Рим (Италия). Схемата е за 56 тенисисти, като първите 8 се класират директно за 1/16-финалите.

Най-добрият български тенисист Григор Димитров все още има точки, с които попада в основната схема, но ако пропадането му продължи, ще му се наложи да играе квалификации. Миналата година хасковлията беше поставен под №5, но имаше малшанса да се изправи срещу Кей Нишикори в първия си двубой. Двубоят продължи почти 3 часа, двамата си размениха по 107 точки, но вкарайна сметка щастието се усмихна на японеца.

Григор Димитров падна навръх рождения си ден от Кей Нишикори в Рим

Григор Димитров падна навръх рождения си ден от Кей Нишикори в Рим

Българинът допусна обрати във втората и третата части

Титлата беше спечелена от осемкратния шампион в Рим Рафаел Надал, който прекрасно използва прекъсването заради дъжд в третия сет, когато беше натиснат от другия финалист Александър Зверев.

На такива турнири са длъжни да участват всички най-добри, но някои от тях намират медицински претекст да ги пропуснат. Сега това се очаква да направи Роджър Федерер.

Надпреварата в Рим датира от средата на 30-те години и се провежда на прекрасния комплекс "Форо Италико" направен в древноримски стил. Наградният фонд е по-малък от този в Мадрид, но обстановката и атмосферата са уникални.