Джон Милман, който утре по обяд ще играе с Григор Димитров в Бризбън, говори пространно за предстоящия сблъсък. Той се надява да се противопостави на световния №3 и дори мечтае за победа:

Ник Кириос продължава да мечтае за полуфинал срещу Григор Димитров

Ник Кириос продължава да мечтае за полуфинал срещу Григор Димитров

Австралиецът победи своя сънародник Матю Ебдън в оспорван трисетов мач в Бризбън

"Предстои ми тежка програма и никак няма да ми е лесно. За мен стана малко като традиция да играя с водача в основната схема във втория кръг. Очаквам с нетърпение голямото предизвикателство. Очевидно Григор се утвърди като един от най-големите играчи. Така че мачът с него ще е един от най-трудните ми.

Доста голямо напрежение е да играя у дома, защото искам да се представя добре. Но в същото време обичам да играя пред моето семейство, приятели ми и прекрасната подкрепа, която получавам в Куинсланд. Надявам се да накарам хората от Бризбейн да се гордеят с мен и заедно да направим още едно незабравимо представление.

Чувствам, че имам малко недовършена работа. Предполагам, че Димитров ще е доста нервен с оглед на поражението от мен през 2010 г. Надявам се, че ще играя доста освободено срещу Григор, защото нямам какво да губя и мога да покажа най-доброто от себе си.

Той е страхотен тенисист и условията тук му харесват много. Аз обаче обичам да се тествам срещу най-добрите в света, защото срещите с тях са една награда", завърши Милман

Австралиецът два пъти досега се изправял срещу водача на схемата в Бризбън. През 2013 година, той мощно подкрепян от трибуните, игра три сета срещу Анди Мъри, но загуби с  1-6, 7-5, 3-6. След две години Милман се опъна на Роджър Федерер. Той поведе със сет и пробив, но отново отстъпи с 6-4, 4-6, 3-6.