Григор Димитров победи сърбина Янко Типсаревич с 4-6, 6-3, 6-1, 6-4 и се класира за втория кръг на Australian Open 2019. Българинът започна колебливо, загуби първия сет, но после беше безупречен срещу неигралия в последните 15 месеца официални срещи опонент. В сряда Гришо ще излезе срещу уругвайския майстор на червени кортове Пабло Куевас.

Резултати от четвъртината на Григор Димитров на Australian Open

Резултати от четвъртината на Григор Димитров на Australian Open

Българинът ще играе в сряда с уругвайския майстор на клей Пабло Куевас

Мачът започна с два дълги гейма, в които и Димитров, и Типсаревич имаха по две възможности за пробив. При 4-3 хасковлията изпусна още две брейк точки, за да бъде пробит в следващия гейм. Типсаревич реализира първия сетбол след 39 минути игра.

Сърбинът достигна до последната си точка за пробив в мача в началото на втората част. Григор се спаси след дълъг и оспорван гейм и веднага след това проби на 15. Това му даде инициативата и до края на частта той диктуваше играта. Сърбинът успя да се спаси на два пъти от нов брейк в четвъртия най-дълъг гейм в мача.

Българинът беше безапелационен в третия сет, започвайки с пробив на нула. Типсаревич успя да счупи геврека при 0-4, но крайният резултат 6-1 в полза на Григор казва всичко.

Снимка 399964

Източник: GettyImages

Последната част беше сравнително равностойна, като сърбинът успяваше някак да се измъкне. Все пак хасковлията реализира така необходимия му пробив в последния гейм от мача при втората си възможност след 2 часа и 36 минути игра.

Точките в срещата са 128-125. Григор записа 18 аса срещу 6 на съперника си. Двойните грешки са 8 на 4.

Българинът направи 42 уинъра и 43 непредизвикани грешки срещу 22 уинъра и 38 грешки за Типсаревич.

В сряда Димитров ще срещне уругвайския специалист на клей Пабло Куевас, който неочаквано лесно победи друг сърбин - Душан Лайович след 6-4, 6-5, 6-1. За щастие Куевас не е много убедителен на твърди настилки.

Снимка 399966

Източник: GettyImages