Григор Димитров се завърна с убедителна победа след двумесечно отсъствие от кортовете. Хасковлията се наложи над испанеца Фелисиано Лопес с 6-1, 6-3 в мач от втория кръг на турнира "Мастърс" 1000 в Маями.

Григор Димитров - Фелисиано Лопес 6-1, 6-3
на живо

Григор Димитров - Фелисиано Лопес 6-1, 6-3

Хасковлията се завръща след двумесечно отсъствие от корта

Най-добрият български тенисист имаше пълно превъзходство в тенис лекцията, която продължи 59 минути.

Лопес избра да посреща и беше много бързо наказан за това. Димитров взе бързо първия гейм и натисна сервиса на противника. Испанецът прибързваше и грешеше, а българинът проби при петата си възможност. Затвърждаването дойде малко по-трудно от очакваното. То се случи в единствения гейм в мача, в който Фелисиано успя да стигне до 40-40 когато посреща.

Григор играеше много спокойно и не правеше непредизвикани грешки. Лопес като специалист на трева и на двойки искаше бързо да завършва и постоянно беше хващан от минаващите на българина. Последва нов пробив за 5-1 и лесен завършващ гейм за край на първия сет, продължил 28 минути.

Снимка 414087

Източник: GettyImages

Във втората част испанецът опита някаква по-сериозна съпротива. Той започна да печели сервис геймовете си, но беше напълно безпомощен, когато посреща.

Решителният пробив се получи при наивна постъпка на Лопес. Той спря разиграване, сигурен че топката е в аут. Повторението показа, че тя вътре и Димитров поведе с 3-2.

Затварянето на мача вече беше въпрос на рутина. Григор даде един гейм за 4-3, но накрая приключи нещата на сервис на обезверения противник с 6-3.

Победата срещу Фелисиано Лопес е една от най-бързите за хасковлията от много време насам. Той игра изключително солидно и на практика не грешеше. Димитров нито за момент не се изнерви и не изпадна в трудна ситуация.

Снимка 414090

Източник: GettyImages

Точките в мача са 57 на 34. Димитров направи 4 пробива от 12 възможности и не допусна да сервира при брейкбол. Той даде само 8 точки на противника си в собствените сервис геймове. А спечели 24, когато на начален удар беше Лопес.

На втори сервис Григор Димитров достигна до 71 % - 10 от 14. При испанеца този процент е 42. Асовете са 5 на 4. В целия мач Димитров не направи двойна грешка, а Лопес се отчете с 2.

В третия кръг, който в Маями е 1/16-финал, българинът ще срещне австралиеца Джордан Томпсън разгромил изненадващо в подобен мач руснака Карен Хачанов. Двубоят ще се играе в понеделник.

След това на пътя на Гришо се очаква южноафриканецът Кевин Андерсън, който се измъчи с испанеца Хауме Мунар след повече от два часа на корта.

Завръщането на Григор Димитров може да се оцени като отлично.

Снимка 414088

Източник: GettyImages