Българският №1 Григор Димитров ще играе с 37-годишния Стефан Робер в първия кръг на откритото първенство на Франция по тенис, Ролан Гарос. Първите мачове от турнира ще се играят в неделя.

Цвети Пиронкова ще играе с Мона Бартел на старта на Ролан Гарос

Цвети Пиронкова ще играе с Мона Бартел на старта на Ролан Гарос

Германката спечели турнира в Прага преди три седмици

Димитров е играл два пъти с френския ветеран през 2011-а година в турнири ниво Челънджър". Той победи и в двата мача в Прага и Шербург. Робер в момента е под №113 в ранглистата на АТП и има 490 точки.

Българинът е в долната част на схемата, където водач е световният №2 Новак Джокович. Ако стигне до осминафинал Гришо ще играе с Милош Раонич. Четвъртфиналът се очаква да е с Рафаел Надал.

Стефан Робер

Източник: GettyImages

Стефан Робер

Стефан Робер е роден на 17-ти май 1980-а. Висок е 1.80 м. Играе с дясната ръка. Достигал е на два пъти до втори кръг на Ролан Гарос. Най-високото място в ранглистата на АТП, до което е достигал е 50-то. Това стана през октомври миналата година. Веднъж е достигал до финал на турнир от АТП 250. Това стана през 2010-а на несъществуващото вече открито първенство на Южна Африка, където загуби от Фелисиано Лопес.

Вижте сектор №5 на схемата, от който ще бъде излъчен един четвъртфиналист, вероятен съперник на "Краля на клея" Рафаел Надал:

Милош Раонич (Кан) 5 - Стив Дарси (Бел)
Рожерио Дутра Силва (Бра) - Михаил Южни (Рус)
Квалификант - Куентин Халис (Фра) УК
Гийермо Гарсия (Исп) - Жил Мюлер (Люк) 26

Пабло Кареньо Буста (Исп) 20 - Флориан Майер (Гер)
Квалификант - Йержи Янович (Пол) ПР
Томи Робредо (Исп) ПР - Даниел Еванс (Вбр)
Стефан Робер (Фра) - Григор Димитров (Бъл) 11