Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино говори преди финала в Шампионската лига срещу Ливърпул. 

"Всеки футболист от отбора е важен. Преди няколко седмици предложих на играчите ни да си направим обща снимка. Изглежда, че от УЕФА са чули, защото преди финала ще можем да излезем абсолютно всички от отбора и да се снимаме на стадиона.

Ще можем да покажем, че футболът е една голяма ценност. Ще демонстрираме, че всеки един от тези 25 човека е важен, независимо дали ще бъде в стартовия състав.

Не е лесно да се вземе решението за Хари Кейн. Това ще стане ясно, след като имаме цялата информация за състоянието му.

Чувствам се горд, защото момчетата бяха отворени за работа, имаха воля и желание да приемат всичко, което им казвахме. Ние сме напълно подготвени и сега трябва да се наслаждаваме. Когато си на финал, трябва да го спечелиш. Знаем какво трябва да направим.

Уважаваме съперника. Заедно с Манчестър Сити това са двата най-силни отбора в Англия. Юрген Клоп заслужава аплодисменти. Той е фантастичен мениджър, играчите му - също. Ливърпул е великолепен отбор с висока класа. Съперникът е готов за битка. Ще спечели най-добрият и да се надяваме, че това ще бъде Тотнъм.

Той е оптимист, а харесвам и характера му. Той обаче нямаше късмет в загубените два финала в ШЛ. Но хората се фокусират върху това, че той е загубил тези мачове, но за мен важното е, че той за трети път достига до финала.

Тук говорим за различно ниво на концентрация. Най-важното е да поставиш стандарта и да използваш тази база за бъдеще. Стандартът трябва да е минимумът. Важното е да сме готови и да знаем, че емоциите сме ги оставили в миналото. Когато играчите са много близо до самото събитие, те са концентрирани върху него и няма да има нужда от мотивационна реч.

Видяхме и колко тънка е линията: ако ВАР срещу Сити не беше показал засада в края, всичко сторено през тези месеци се заличаваше. Ако не бяхме вкарали третия гол на Аякс, тук сега щеше да стои друг треньор. Детайлите бяха в наша полза. Днес ние сме феномените на света.

В началото на сезона това изглеждаше като мечта, но ето, че 10 месеца по-късно ние сме тук. Нуждаем се от онзи адреналин. Във финала на финалите сме", сподели Почетино.

Юго Лорис: Детайлите ще решат финала

Юго Лорис: Детайлите ще решат финала

"Искаме да напишем история"