Чешките туристи започват да проявяват голям интерес към къмпингите в България.

Голяма част от чешките туристи пристигат у нас със собствени автомобили, като отсядат предимно в малките курорти. Новата мода при тях е покупката на каравани и затова търсят къмпинги.

Това е показало участието на страната ни на Международното туристическо изложение Holiday World 2017, което се проведе в периода 16-19 февруари 2017 г. в Прага, Чехия. Министерството на туризма представи България на информационен щанд от 42 кв. м.

Традиционно вниманието на чешките туристи е към Българското Черноморие. Те проявяват интерес още към СПА и културно-историческия туризъм в страната.

Чехия е целеви пазар за България, като броят на туристите за 2016 г. е 209 773, което е ръст от 37.9% спрямо предходната година.

Участието на изложението Holiday World 2017 в Прага има за цел имиджово представяне на страната. По този начин се привличат нови клиенти, повишава се информираността на посетителите относно разнообразните възможности за туризъм, разширяване на пазарните позиции и осъществяване на контакти с чуждестранни туроператори и агенции. На българския щанд освен Министерство на туризма се представиха също четири компании.