Петзвездният Grand Hotel Sofia може да премине под управлението на интернационална верига, съобщи Николай Козанов, директор на конструкторската компания НИКМИ, ко-инвеститор в хотела, цитиран от Американската търговска камара в България.

Няколко интернационални оператори вече са обмисляли идеята, включително Marriott и други вериги, които не са представени в България.

Собствениците на хотела се надяват да привлекат чуждестранна марка, чрез която да повишат публичността на хотела и да получат адекватен достъп до глобалните системи за резервации.

„В момента притежаваме 70 на сто от хотела, които се оценяват на 10 млн. евро", допълва Козанов.

Grand Hotel Sofia притежава 109 единствени по рода си, просторни стаи, всяка от които е по- голяма от 50 кв. м. Всяка от стаите има собствена климатична система, сателит и кабелна телевизия, мини бар и електронна охранителна система.

НИКМИ е построило повече от 58 жилищни и административни сгради, и хотели с обща разгъната застроена площ над 300 000 кв.м.

Освен изграждането на Grand Hotel Sofia, компанията е изпълнител по проектите за реконструкцията на терминалите на летище София, както и редица други административни и жилищни сгради.

Предстоящ проект на групата е изграждането на търговски и офис център „Милениум център", разположен в центъра на София. Центърът ще разполага с паркинг за 500 коли на 4 нива, 4 етажа магазини и заведения, както и луксозни офис площи.