С идването на зимния сезон, поскъпват туристическите услуги заради високите цени на енергията. Трябва да се помисли за актуализация на бюджета. Това заяви Бранимир Миланов, заместник-председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА), пред Nova news. На този етап 80-90 млн. лева биха могли да подпомогнат хотелите и ресторантите, имайки предвид сериозният ресурсен недостиг, присъстващ във всички пера, заяви Миланов.

Бюджет 2023 - напрегнат или предизборен?

Бюджет 2023 - напрегнат или предизборен?

Корекциите между първо и второ четене ще бъдат катастрофални

Много хотели няма да отворят врати този сезон, заради високите цени на тока, убеден е зам.-председателят на БХРА. Това обаче ще създаде възможност за по-добър зимен сезон за тези, които ще работят.

Той обясни, че от асоциацията са се срещнали с много политици преди изборите, но досега са слушали само обещания и прогнози за бъдещето, а хотелиерите настояват за действия.

От БХРА са изготвили списък, който съдържа много "нетърпими проблеми", част от които са липса на паркинги, високи цени на лифтове, ниското ниво на качество на медицинско обслужване на туристите.

Хотелиерите се оплакват, че туристическия бранш отново е неглижиран

Хотелиерите се оплакват, че туристическия бранш отново е неглижиран

БХРА отправи призив към политиците да обърнат внимание на туризма в тези изключително трудни за сектора условия