Хотелиерите искат мерки срещу разпространението на коронавируса да се вземат с тяхно участие. В открито писмо до премиера Бойко Борисов и четирима министри те изразяват учудването си за проведена среща при здравния министър Костадин Ангелов. Те искат всички организации от бранша да бъдат канени на подобни срещи.

"С изненада научихме от масмедиите, че здравният министър д-р Костадин Ангелов не само е провел среща с част от бранша, а и не е поканил наши представители на последващите разговори във вторник за бъдещи противоепидемични мерки, които биха рефлектирали върху работата на целия сектор на гостоприемството", пишат в писмото си от бранша.

Членовете на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация са с над 3000 търговски обекта. Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация е член на КРИБ- Те са пълноправен член на европейската асоциация HOTREC и дългогодишни членове на световната асоциация IHRA.

Писмото е от Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация заедно с няколко браншови организации. Те са: Варненска асоциация на ресторантьорите и хотелиерите, Софийска хотелиерска и ресторантьорска асоциация, Сдружение на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите - Сандански, Съюз на туристическия бизнес - Банско, Съюз на хотелиерите - к.к. "Златни пясъци", Сдружение хотели & ресторанти - гр. Поморие, Сдружение на хотелиери и ресторантьори Велинград и Западни Родопи, Браншова асоциация на ресторантьорите - София, Сдружение на хотелиерите и ресторантьорите в гр. Казанлък.

Заедно с тях и от Шуменска асоциация на ресторантьорите и хотелиерите, Съюз на хотелиерите и ресторантьорите - Ямбол, Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация - гр. Велико Търново, Съюз на хотелиерите и ресторантьорите в гр. Русе, Туристическа камара Приморско. 

В него са включени и Браншова асоциация на ресторантьорите и хотелиерите - Кърджали, СНЦ "Клуб на хотелиера Несебър66, Сдружение на ресторантьори и хотелиери "Тракия66 - Пловдив, Сдружение на хотелиери и ресторантьори - Стара Загора, Българска асоциация на ресторантьорите и хотелиерите - Хасково, Сдружение туризъм - Кюстендил, Съюз на хотелиерите и ресторантьорите - Сливен, Сдружение на хотелиери и ресторантьори в град Габрово.