Министърът на туризма Николина Ангелкова обяви, че управляващите нямали проблем нито с коалицията, нито с вицепремиера Валери Симеонов.

Ангелкова коментира в сутрешния блок на Нова телевизия разминаването си със Симеонов във връзка с преместваемите обекти по Южното Черноморие. Преди дни вицепремиерът заяви, че на общественото обсъждане по темата са били поканени "мутренски групировки, които държат най-доходоносните плажове".

Ангелкова обеща на бизнеса преместваемите обекти да останат

Ангелкова обеща на бизнеса преместваемите обекти да останат

Пренебрегва предложението на работната група на Валери Симеонов

Тя отхвърли това обвинение с аргумента, че на последната дискусия са присъствали организации като КРИБ, АИКБ, Съюзът на собствениците в "Слънчев бряг" и политици.

"Поканили сме всички заинтересовани организации, които са изразили мнение по въпроса. И 90% от тях са абсолютно против пълното премахване на преместваемите обекти", отбеляза тя.

По думите ѝ, Министерството на туризма още със самото си създаване винаги било прокламирало, че трябва да има специален статут на националните курорти, че трябва да има ред, но не и да има пълна забрана за преместваеми обекти на всички плажове.

С цветя и рози Симеонов отговаря има ли трус в коалицията

С цветя и рози Симеонов отговаря има ли трус в коалицията

Симеонов се оплаква и от Николина Ангелкова

"Това тотално ще доведе до абсолютно различно предлагане на туристическия продукт", коментира Ангелкова.

По повод апетитите към властта, които ДПС открито изяви, тя беше категорична, че управляващата коалиция е стабилна и правителството ще изкара 4-годишния си мандат.