Българският туризъм стои добре на външните пазари. Това заяви пред bTV Румен Драганов от Института за оценки и анализи в туризма. Той категорично отрече сезонът да е пред провал и увери, че негативната кампания срещу туризма у нас не се отразява в чужбина.

Според него българските туристи като ползватели са ощетени за разлика от чужденците, чийто интерес се защитава от туроператорите.

По думи на Драганов Министерството на туризма създава хаос в сектора. Той упрекна и КЗП, че доверието на хората, тъй като работата в комисията не е ефективна.

Ангелкова не иска да отписва сезона, но е готова с оставката

Ангелкова не иска да отписва сезона, но е готова с оставката

Предлага законодателни промени с по-високи наказания и санкции за нарушения

Според него е важно да се създаде механизъм, който да прави проверки и да отразява ефективно оплакванията на потребителите.

От своя страна председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов заяви, че е недопустимо клиентите да бъдат принуждавани да си вземат нещо, което е извън техните потребности. Думите му бяха по повод установените нарушения с разликите в цените за чадър и шезлонг по Черноморието.

Според него потребителите не трябва да бъдат задължавани да наемат цял комплект, а също трябва предварително да бъдат информирани каква услуга използват.

Той изрази мнение, че комисията работи ефективно и проверките дават резултат. Проблемът бил, че след това не се взимат последващи мерки, които да променят условията.

Туристическият бранш алармира за слаб сезон по Черноморието

Туристическият бранш алармира за слаб сезон по Черноморието

Хотелиерите обмислят отстъпки до 30% през юли и август

Припомняме, педи дни министърът на туризма Николина Ангелкова посочи, че средната цена на чадър и шезлонг по Черноморието варира между 4 и 7 лева, а в курорти като Слънчев бряг стига до 9 лв. След това обаче се оказа, че има разминавания в обявените цени и издадените касови бележки. Понякога нито летовниците, нито спасителите на плажа знаят каква всъщност е цената на услугите. При подобни нарушения концесионният договор на плажа може да бъде прекратен.

Спадът на руски и немски туристи не притеснява Ангелкова

Спадът на руски и немски туристи не притеснява Ангелкова

Разчита на Украйна, Франция, Великобритания, Чехия и Полша