Президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов се чуди защо туристическият министър трябва да се занимава с пълненето на хотели и да посреща чартърни полети.

Манолов посочи, че не трябва да си поставяме за цел непоставими величини и специално в сектора на туризма трябва да се погледнат реалностите. Българският туризъм е изначално ориентиран към германски и руски туристи, затова и трудно ще се напълни Черноморието ни тази година. За да стане това, българският туризъм трябва да свали от кожата си "пинизите "Балкан турист". В другите държави туристическият сектор кара клиентите си да се чувстват в центъра на вниманието, а при нас гледат да те смачкат и това продължава и до днес, според Димитър Манолов.

Икономиката в страната следва да се развива въпреки политиците, но за съжаление политиците могат да й влияят по някакъв начин. Хубавата новина е, че догодина през пролетта има избори и никой няма да си позволи да направи неща, които да му навредят, по мнението на синдикалния лидер.

В момента хубавата новина е, че повече хора започват работа, отколкото я напускат. Ако тази тенденция се запази, ако се превърне в тренд, то тогава ни чакат добри дни, са очакванията на Димитър Манолов. България била най-малко засегната от кризата с коронавируса. В рамките на ЕС ние се оказваме на шесто място по ниска безработица, но иначе по веригата на доставките не ни се случило нищо хубаво.

По думите му въпросът с мерките е на принципа чашата е полупълна или полупразна. Манолов не очаква апокалиптична и трудна есен. Такива драми не се задават и ако започнем да се държим по-човешки в настоящата ситуация, може да минем по-нормално, увери Манолов.

Не доходите ни по време кризата с коронавируса са се оказали във фокуса на страданието. По-големият проблем бил заетостта, отбеляза Манолов. Според него обаче е могло повече работни места от 150 000 да бъдат спасени.

Ние сме странен народ и водещият принцип у нас и на чужд гръб 100 тояги са малко. "Тука при нас е от Осанна до Разпни го", посочи Манолов. Ако погледнем другите държави, техните стадиони стоят празни. Той все още недоумява как в такава ситуация са допуснати 12 000 зрители на финала за Купата на България.