От Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация предлагат курортът "Слънчев бряг" да се рекламира като курорт за лечението на хора с белодробни заболявания, съобщава БНР.

От Асоциацията посочват, че преди 60 години "Слънчев бряг" е бил създаден като комплекс от хотели и санаториуми.

Зам.-председателят на организацията Веселин Налбантов призова Министерството на туризма да провери данните, които показват, че "Слънчев бряг" е бил създаден като балнеокурорт. По негови думи уникалната природа там имала лечебна сила.

Същевременно от Института за анализи и оценки в туризма са изчислили, че загубите за туристическия бранш за март възлизат на 48 млн. лв.

Фаталистични прогнози за българския туризъм няма, увери директорът на института Румен Драганов и допълни, че браншът е готов да започне работа веднага след като отмине кризата.

Министерство на туризма: Не се знае дали ще има летен сезон

Министерство на туризма: Не се знае дали ще има летен сезон

Ангелкова не може да прогнозира, нито да се ангажира за лятото

Припомняме, през лятото на 2017 г. тогавашният вицепремиер Валери Симеонов започна масови проверки срещу шума в заведенията в курортния комплекс, които разбуниха духовете. Стотици работници излязоха на спонтанен протест срещу действията на Симеонов. Те изразиха опасения, че туристите няма да се върнат повече в "Слънчев бряг" и курорта може да остане без клиенти, а работниците - без работа.

През 2009 г. пък тогавашното правителство прие двегодишна програма за "Активно стареене", предвиждаща 5000 пенсионери да отидат на субсидирани почивки в хотели и възстановителни центрове.