Бившият шеф на БХРА Благой Рагин коментира пред Нова ТВ думите си, че трябва да се внимава шведските туристи да не се обидят заради скандала с ритнатата камериерка и смята, че са били манипулирани и пресилени в медиите.

"Извинявам се на всички, ако съм обидил някого ... Аз ще продължа да помагам с каквото мога без ангажименти. Това е моята кауза, аз съм един Дон Кихот", допълни Рагин.

Благой Рагин подаде оставка от БХРА
Обновена

Благой Рагин подаде оставка от БХРА

Или неправилно съм се изказал, или неправилно съм разбран, обясни думите си той

"Оставката на г-н Рагин е достойна постъпка от негова страна. Радвам се, че чу молбата ми, защото е важно Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация - БХРА да представя интересите на работещите в сектора. Те трябва да бъдат подпомагани и уважавани по всякакъв начин. Недопустимо е подобно поведение от страна на председателя на асоциацията", коментира министърът на туризма Николина Ангелкова.

Ангелкова поиска Рагин да се оттегли от председателския пост на БХРА

Ангелкова поиска Рагин да се оттегли от председателския пост на БХРА

Всеки е длъжен да спазва законите на българската държава, когато е тук

"Аз от една година се моля на моите колеги да ме освободят, защото още тогава получих покана да се оттегля, защото не съм удобен за някои хора. Аз поисках освобождаване, но колегите ми не ме пуснаха. Преди една седмица отново ми намекнаха, че е крайно време да освободя поста и сега виждате какво се случва. Благодаря ви, че ми помогнахте да се оттегля", обясни Благой Рагин.

Главният секретар на асоциацията Веселин Налбантов коментира, че няма да се толерират подобни действия, като този с шведския турист и смята, че тези случаи ще продължат. "Искам да каже, че Благой Рагин е в колективен орган. Ние го знаем като майка Тереза, иска да бъде добър към всички. Няма да му позволим да се оттегли така самоволно, защото не е искал да каже това", допълни Налбантов.

Според главният секретар на БХРА, проблемът е в "Слънчев бряг",защото няма ръководство и курортът е оставен на самотек.