България получи сертификат за хигиенна и безопасна дестинация на Световния съвет по пътувания и туризъм и това доказа, че взимаме навременни мерки. Това каза вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова пред БНТ.

Николова е убедена, че ще има и ски сезон. "Българите сами спасихме летния сезон, ще има и ски сезон", каза още Николова. Тя лично проверява курортните селища и увери, че е безкомпромисна. Нарушения няма да бъдат толерирани. Тези, които са по-гъвкави, ще оцелеят. Туристите сега търсят по-малки курорти и ние се преориентираме. Очакваме да дойдат туристи от Балканските страни и те ще дойдат през сухопътните граници", добави тя.

Летният сезон бил на българите, Николова ги очаква и през зимата

Летният сезон бил на българите, Николова ги очаква и през зимата

Според нея кризата насърчила вътрешния туризъм

Министърът на туризма оцени мерките като навременни, както по отношение на здравето и живота на хората, така и по отношение на социално-икономическата политика.

Николова отчете посещения на Черноморието от на над 900 000 българи, а общо за страната на 2,7 млн. българи, на чужденците са 1.1 млн. Имаше невиждан бум на туристи по Южното Черноморие като Приморско, Лозенец, Китен, Царево, където се отчита дори ръст от 20%, има и бум на СПА курортите", посочи министърът на туризма.

Марияна Николова благодари на хотелиерите, отворили в условия на криза

Марияна Николова благодари на хотелиерите, отворили в условия на криза

Тя изразин благодарности и към българите, които са подкрепили родния туризъм