Цените на лифт картите в Пампорово се запазват на стойностите от миналата зима.
Еднодневна лифт карта за възрастен струва 53 лв., а за деца от 7 до 11 г.- 32 лв.

В началото на ски сезона ще бъдат обявени преференциални по-ниски цени за лифтовите съоръжения, като практиката за промоция в първите дни на зимния сезон се наложи през последните няколко дни в курорта.

"Пампорово" АД запазва и социалната си политика към ученическите групи и децата, за които отново ще се предоставят преференциални условия с цел стимулиране на зимните спортове сред младежите и подрастващите.

От началото на ски сезона се пуска в движение новият 4-седалков лифт в местността "Двата моста" с дължина 1300 м и капацитет 2000 пътници за час. Пътническата въжена линия ще обслужва черната писта щ3 или 80 процента от ски трасетата в курорта.

Движението в ски зоната ще бъде улеснено от поставените нови указателни табели с информация за пистите и лифтовите съоръжения. Доставени са две нови снегоутъпкващи машини Pisten Bully 600 с лебедка и Prinoth Beast.

С тях курортът вече разполага с 3 от най-модерните машини за снегоутъпкване и обработка на писти в момента в света. "Пампорово" е инвестирало и в разширяване на системата за заснежаване, оръдията за изкуствен сняг достигат 200, с което се гарантира покритието на около 90 процента от пистите.

Датата за официално откриване на зимния сезон в Пампорово все още не е уточнена, тъй като подготовката на Ски зоната зависи от метеорологичните условия.